Menu

Trelleborg

Trelleborg – tag tilbage i tiden

Få et spændende indblik i livet for tusind år siden – en oplevelse for hele familien.

Vikingeborgen Trelleborg, der ligger i et naturskønt område sydvest for Slagelse, er en af fem kendte ringborge fra vikingetiden og er langt den bedst bevarede. Det er derfor sandsynligt, at borgen har været en del af Kong Harald Blåtands bestræbelser på at styrke en central kongemagt i Danmark.

Trelleborg er et af Danmarks vigtigste og smukkest beliggende monumenter fra vikingetiden. Harald Blåtands mægtige ringborg fra slutningen af 900-tallet er den bedst bevarede af sin art. Gennem 500 år var kongesædet ved Tissø et militært magtcentrum, hvor de nordiske guder blev dyrket, og handel og håndværk blomstrede.

Danmarks største guldfund

Fomidlingscentret Fugledegård ligger på den vestlige side af Tissø. Danmarks største guldfund fra vikingetiden er gjort her. Dette og en lang række andre fund på stedet af guld og andet sandsynliggør, at der her har været en omfattende handelsplads i vikingetiden. Udover historisk vingesus kan besøgende opleve det unikke natur- og dyreliv omkring Tissø og Halleby Å. Tirs sø, Tissø ligger gemt inde i landet godt beskyttet fra Storebæltskysten.

Entré
Gratis

I forbindelse med Vikingefestivalen fra 15. til 23. juli opkræves entré af kr. 110 for voksne og kr. 30 for børn under 18 år.

Trelleborg er beliggende ca. 20 minutters kørsel fra Kragerup Gods.

Åbningstider 
1. april til 31. maj
10-16

1. juni til 31. august
10-17

1. september til 31. oktober
10-16

Alle mandage lukket, undtagen i påsken, under festivalen og i efterårsferien.

Bemærk venligst at der er lukket mandag

Send en mail

*Dit navn

*Din e-mail

Dit telefonnummer

*Emne

*Din besked

Tilmeld nyhedsbrev