RESTAURANT BLIXEN

Gastronomiske oplevelser i Karen Blixens ånd
Reserver bord

Åbningstider og bordreservation

Restaurant Blixen har åbent fra

Mandag – torsdag fra kl. 18.00 – 23.00
Fredag – lørdag fra kl. 18.00 – 24.00
Køkkenet lukker 2 timer før restauranten

Vi serverer gerne en Kragerup frokostplatte ved forudbestilling.
Vi gør opmærksom på at restauranten har lukket om søndagen.

 

Book bord på tlf. 58 26 12 50, på info@kragerup.dk eller book her

Restaurant

Restaurant Blixen er beliggende i den smukke kælder i hovedbygningens midterfløj. Her kan I nyde skønne middage i rolige og hyggelige omgivelser. Om sommeren er der mulighed for at sidde ude på vores store terrasse og nyde udsigten over park og skov.

Vores godskokke laver mad fra bunden af egne og lokale råvarer. På Kragerups marker går vores højlandskvæg ude og hygger sig hele året, de har et rigtig godt liv. Det er også kødet fra disse køer der bl.a. bliver til de lækre bøffer vi serverer i restauranten. Vi dyrker selv jordskokker og har egen frugt- og urtehave. Inden længe vil vi også kunne servere økologiske proteinafgrøder af egen avl – Kragerup Go Green. Maden i Restaurant Blixen er dermed med til underbygge og fortælle husets historie.

I køkkenet kreeres både traditionelle danske retter og retter inspireret fra udlandet, men tryller hovedsageligt med friske danske råvarer. I 2019 arbejder vi med Sophie’s kogebog, en bog om guldaldermad fra 1800-tallet. Vores kokke er ved at genskabe nogle af de mest spændende retter som vil blive integreret i vores a la carte kort i løbet af året.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Restaurant Blixen.

Dinner à la carte

Forretter / Appetizers

Jordskokkesuppe med grillede tigerrejer og kammuslinger – hertil urter Julianne og persilleolie

Jersualem Artichoke soup with grilled tiger prawns and scallops – served with herbs Julianne and parsley oil

Kr. 115,-

Hellefisk med pastinakcreme, rosenkål og syltede rødbeder

Halibut with parsnip cream, brussel sprouts and pickled beets

Kr. 125,-

Hovedretter / Main courses

Højlands Bøf bearnaise med grillede vinterporrer og østershatte – serveres med Kragerups grovfritter

Highland steak with sauce bearnaise, grilled winter leeks and oyster mushrooms – served with Kragerup’s coarse fries

Kr. 265,-

Braiseret kalvespidsbryst med ristede rodfrugter og peberrodssauce – serveres med kartoffel souffle

Braised calf brisket with roasted root vegetables and horseradish sauce – served with potato souffle

Kr. 235,-

Desserter

Udvalg af danske oste med lækkert tilbehør

Selection of danish cheeses with delicious garnish

Kr. 95,-

Hvid og mørk chokoladelasagne med bærkompot – hertil citron- og ingefæris

White and dark chocolate lasagna with berry compote – served with lemon and ginger ice cream

Kr. 115,-

Vegetar Menu

Spinatrulle med tang og gedeost, hertil bagte blommetomater, persilleolie og friterede gulerødder

Spinach roll with seaweed and goat cheese, baked tomatoes, parsley oil and carrot fries

Squashpandekager med svamperagout, grillede grøntsager samt risotto kugler

Squash pancakes with mushroom ragout, grilled vegetables and risotto balls

2 rettes vegetarmenu kr. 315,-

2 course vegetarian menu kr. 315,-

Cremant & Champagne

Cava “demi-sec” Masia Dibon – Penédes
glas kr. 90
kr. 385

Brut Majeur Champagne Ayala – Ay
glas kr. 155
kr. 775

Dom Perignon Champagne Moët & Chandon – Epernay
Kr. 1600

Spumante Brut – Montelliana
Kr. 405

 

 

Rosévine

Filarino Sangiovese Poderi dal Nespoli – Romagna
glas kr. 90
kr. 395

Pinot Grigio Rosata Mannara – Venezie
glas kr. 90
kr. 395

Dessertvine

10 års Tawny Quinta de la Rosa – Duoro
glas 95,-
kr. 475

20 års Tawny Quinta de la Rosa – Douro
glas 135,-
kr. 650

30 års Tawny Quinta de la Rosa – Douro
glas 165,-
kr. 1250

LBV Quinta de la Rosa – Duoro
glas 115,-
kr. 525

Banyuls Vintage Rouge Domaine Vial-Magnères – Banyuls
glas 110,-
kr. 685

Ricoleto della Valpolicella Veneto Tezza – Italien
glas 110,-
kr. 575

Malvasia Nevissano Terra da Vino – Piemonte
glas 90,-
kr. 425

Hvidvine

Italien

Pinot Grigio Selection Kurtatsch – Alto Ridge
glas kr. 90
kr. 425

 

Østrig

Grüner Veltliner Hermann Moser – Kremstal
kr. 405

 

Spanien

Garnatxa Blanca Herencia Altes – Terra (økologisk)
kr. 405

 

Tyskland

Riesling Kabinett “Weisenstein” Thanisch – Mosel
glas kr. 90
kr. 405

 

Frankrig

Riesling Grand Cru “Frankstein” Charles Frey – Alsace (økologisk)
kr. 495

Sancerre Silex Domaine Langlois-Chateau – Saumur
glas kr. 105
kr. 475

 

Sydafrika

Chardonnay “The Haystack” The Journey’s End – Stellenbosch
glas kr. 90
kr. 410

Sauvignon Blanc The Journey’s End – Stellenbosch
glas kr. 90
kr. 410

Chardonnay “The Destination” The Journey’s End – Stellenbosch
glas kr. 125
kr. 605

Rødvine

Italien

Ripasso Riserva “BdG” Agricola – Tezza
glas kr. 115
kr. 510

Amarone Corte Majoli – Veneto
kr. 550

Chianti Classico Setriolo – Toscana
kr. 425

Stupore Rosso Bolgheri – Toscana (økologisk)
glas kr. 95
kr. 475

 

Californien

Zinfandel “Sin Zin” Alexander Valley – Sonoma Valley
glas 100,-
kr. 495

Cabernet Sauvignon Alexander Valley – Sonoma Valley
kr. 595

 

Argentina

Malbec Antucura – Vista Flores
kr. 425

 

Sydafrika

Pinot Noir “Debbie Do’s Pinot” The Journey’s End – Stellenbosch
glas 90,-
kr. 385

Merlot “Estate Selection” The Journey’s End – Stellenbosch
kr. 485

Shitaz “Estate Selection” The Journey’s End – Stellenbosch
kr. 510

Sauvignon “The Cape Doctor” The Journey’s End – Stellenbosch
glas 135,-
kr. 625

Syrah “The Griffin” The Journey’s End – Stellenbosch
kr. 650

 

Spanien

L’estel Herencia Altes – Terra
kr. 405

 

Frankrig

Pinot Noir Guyot – Bourgogne
kr. 415

Ch. Magondeau Bordeaux (Fronsac)
kr. 415

Ch. Croix Chantacaille Grand Cru – Saint-Emilion
kr. 505

Ch. Haut-Batailey Grand Cru Classé – Pauillac
kr. 875

OBS – Der tages forbehold for udgående vine.

Reservér bord i Restaurant Blixen

Reserver bord

Klap din bøf

På Kragerup Gods har vi en stor besætning af Højlandskvæg. Kvæget går ude hele året og har et godt liv. Kødet fra Højlandskvæget er dejligt mørt og kan nydes som gode bøffer i restauranten, spegepølser til morgenmaden og bresaola til frokost.

Årstidens arrangementer

I løbet af året afholdes mange spændende arrangementer på Krageurp Gods. Vi genskaber menuen fra Babettes Gæstebud i marts, afholder vildtaften, hvor du kan høre om Birgitte og Regitzes jagt i Afrika og holder den vildeste oktoberfest – bare for at nævne et par af arrangementerne. Se alle arrangementerne her.

Hold dig opdateret med de seneste nyheder og events på Kragerup Gods ved at tilmelde dig vores månedlige nyhedsbrev.

Bliv opdateret!

Vores Nyhedsbrev

Vær blandt de første til at få de vigtigste nyheder, skønneste historier og bedste tilbud fra Kragerup Gods.