Landbrug
Kragerup Gods består i dag af 1200 ha landbrugsjord og 200 ha skov.
I 2019 blev vi PEFC – miljøcertificerede, hvilket betyder, at driften foregår på en nænsom og bæredygtig måde.
..
EFTERÅRSTILBUD: HERSKABSOPHOLDET
FORKÆL DIG SELV OG EN DU HOLDER AF MED VORES EFTERÅRSTILBUD, HVOR VI HAR SAMLET ALT DET BEDSTE I ÉN PAKKE TIL EN GOD PRIS.
Moderne landbrug
Kragerup Gods er i dag et moderne landbrug, hvor der dyrkes en variation af afgrøder i forhold til sædskifte og markedsvilkår.
På Kragerup Gods driver vi landbrug ud fra godt landmandskab, som betyder at vi dyrker afgrøder, der passer til vores jordtype, og som markedet vil have. Vi dyrker afgrøderne efter de bedste og mest effektive metoder, der tager hensyn til bæredygtighed, miljø og økonomi. Vi er meget bevidste om, hvordan vi behandler jorden, og hvordan vi opnår et økonomisk optimalt udbytte uden gener for miljøet, da vi driver en virksomhed med et stort antal besøgende og er derfor meget bevidste om, hvordan vi plejer vores omdømme.
Vores afgrødevalg er pt hvede, byg samt maltbyg til brød- og ølproduktion, hestebønner til konsum. Raps dyrkes til olieproduktion og frøgræs (rajgræs, rødsvingel, engsvingel, hundegræs) til græsfrøblandinger. Danmark er verdens største producent af frøgræs til græsplæner, sportspladser og fodergræs til kvæg.
Kragerup Go Green
Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne«. ”Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.”
Landbruget har indtil 2019 været dyrket 100% konventionelt men pga. efterspørgslen efter økologiske fødevarer, har vi udtaget 100 ha, der nu dyrkes økologisk med en produktion af proteinafgrøder som kikærter, hestebønner, hvid lupin, ærter, linser og amarant. Disse afgrøder vil blive brugt i Restaurant Blixen og blive leveret til Grøn Fokus Slagelse, som vil sørge for forpakning til restauranter, fødevareindustrien og detailhandlen. Det er en spændende og lovende produktion i en tid, hvor vi må følge med tidens trends.