fbpx

Landbrug og Bæredygtighed

På Kragerup Gods værner vi om miljøet og er CO2 neutrale.

Vi går mod en grønnere og mere bæredygtig produktionsform

Lige nu:

Nye teambuilding øvelser

Bæredygtighed

På Kragerup Gods værner vi om miljøet og er CO2 neutrale. Det er vi, fordi vi selv producerer og leverer den nødvendige energi. Kragerup Gods har 6 stk. 3 megawatt vindmøller, som forsyner halvdelen af Kalundborg Kommunes boliger med strøm. Herudover kommer al varme på Godset fra vores eget halmfyr, og vandet har vi selv i undergrunden.

Vi er certificeret med Green Key, som er et internationalt miljømærke til turistvirksomheder, som gør en ekstra indsats for miljøet. Det fik vi tildelt i 2015, pga. vores mange gode miljøtiltag.

Kragerup Go Green

Produktion af økologiske proteinafgrøder er et af de sidste nye tiltag på Kragerup Gods. Kragerup Go Green er et nyt selskab, der er dannet under Kragerup Gods, som producerer økologiske proteinafgrøder til detailhandel og restauranter. Vi har en økologisk produktion af:  Kikærter, Gul og hvid lupin, Ammarant, Quinoa, Hirse og forsøger med andre nye spændende afgrøder. 

Vi mener, at der er behov for at dansk landbrug, og dermed Kragerup Gods, går mod en grønnere og mere bæredygtig produktionsform fordi:

  • Forbrugerne søger i stigende grad mod mere bæredygtige produkter, når de køber ind
  • Regeringen og samfundet har sat sig mål om en reduktion af CO2 på 70 % inden 2030
  • Den europæiske landbrugspolitik fremhæver bæredygtighed på alle planer
  • Der er stigende fokus på miljø blandt konference- og hotelgæster
  • Alm. sund fornuft og godt landmandsskab
  • Økonomi og forståelse
  • Spændende med nye udfordringer.

Vi har derfor omlagt et større areal til økologisk produktion og har sikret os aftaler for afsætning, som er vigtigt i en sådan fase. Vi har tilgang til organiske næringsstoffer fra vores smågrise-, slagtsvin- og kalkunproduktion og ser derfor muligheder for en produktion i harmoni og bæredygtighed. Der kræves ‘knowhow’ og teknologi til en sådan produktion, og vi har derfor investeret i udstyr til mekanisk ukrudtsbekæmpelse og til rensning og bearbejdning af afgrøderne.  

Kragerup består af 200 ha skov og 1000 ha landbrug.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær blandt de første til at få de vigtigste nyheder, skønneste historier og bedste tilbud fra Kragerup Gods. Vi samler alt det bedste et sted, en gang om måneden, så du altid er helt opdateret. Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, accepter du vores privatlivspolitik.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!

X