Godsejeren fortæller

Velkommen til Kragerup Gods

Godsejer Birgitte Dinesen byder indenfor i godsets gamle stuer, og hun håber,
at alle vil føle sig velkomne.

vild med jazz?

Så kom med når Bjarne Falgren med sit kvartet holder aftenkoncert med swingende toner på Kragerup Gods.

Godsejeren fortæller…

Historien går langt tilbage
Det glæder mig hver dag at byde glade gæster og medarbejdere velkommen i mine ‘gamle stuer’ i den historiske hovedbygning, hvor Hvælvingekælderen fra 1610 er den ældste del af huset, midterhuset er genopbygget i 1801 og sidefløjene i 1838 og 1840. De mange gamle avlsbygninger har siden 1998 fundet ny anvendelse og nyder deres nye liv.

På Kragerup Gods går historien tilbage til 1327, hvor Kragerup var en del af landsbyen Kragetorp. Kragerup består af 200 ha skov og 1000 ha landbrug og har altid været drevet som et planteavlsbrug, tidligere med en stor malkekvægbesætning, en stor svinebesætning, slagteri, mejeri og gartneri. Der hørte også 2 kirker til i gamle dage hvoraf Ørslev kirke altid har været vore familiekirke. Til historien hører også Karen Blixen, som var født Dinesen og kom og besøgte hendes familie som ung her på Kragerup Gods.

På 8. generation

Jeg er 8 generation og har drevet Kragerup siden 1986, de første 12 år sammen med min far indtil han gik på pension i 1998 og herefter har jeg udover landbruget startet hotellet i 1998 med 6 værelser, som i dag har udviklet sig til en spændende virksomhed med 57 dobbeltværelser, smukke konference- og festlokaler.

Jeg håber du vil ‘flytte ind’ og føle dig hjemme og nyde vores smukke gamle hus, maden, naturen sammen med dine kollegaer, venner og familie om du er på konference, til fest eller på weekend.

Med venlige hilsner
Godsejer, Birgitte Dinesen

Historien om den hvide dame

I hovedbygningen har vi et enkelt portræt som aldrig er blevet identificeret. Derfor menes det, at kvinden, ‘den hvide dame’, spøger i hovedbygningen. Tilsyneladende et venligt spøgelse! Sammen med uglerne, som altid har betydet meget for Kragerup, værner hun om godset og familien.

 

Designed and supported by Digitypes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær blandt de første til at få de vigtigste nyheder, skønneste historier og bedste tilbud fra Kragerup Gods. Vi samler alt det bedste et sted, en gang om måneden, så du altid er helt opdateret. Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, accepter du vores privatlivspolitik.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!

X