Menu

Naturpark Åmosen

Naturpark Åmosen

Få et spændende indblik i Danmarkshistorien – en oplevelse for hele familien.

Naturpark Åmosen strækker sig hele vejen fra Store Åmose ved Undløse til Storebæltskysten ved Reersø og dækker et område på 8000 ha.

Det er vand. der binder naturparken sammen, og det er her hele Danmarkshistorien kan fortælles lige fra jægerstenalderen, vikingetiden, middelalderen frem til verdenskrigene.

På Formidlingscenter Fugledegård kan man opleve områdets historie og i landskabet omkring centret er der afmærket spor man kan følge.

Huset indeholder en stor udstilling i lyd og billeder om vikingernes liv omkring kongsgården ved Tissø, information med turistbrochurer for området, samt et caféområde hvor der kan købes diverse drikkevarer og kage

Det sorte ”Vikingehus” indeholder, et undervisningslokale beregnet til ”hands on” aktiviteter, madpakke område for ca. 50 personer.

Trelleborg er et af Danmarks vigtigste og smukkest beliggende monumenter fra vikingetiden – se mere her. Fomidlingscentret Fugledegård ligger på den vestlige side af Tissø. Danmarks største guldfund fra vikingetiden er gjort her. Dette og en lang række andre fund på stedet af guld og andet sandsynliggør, at der her har været en omfattende handelsplads i vikingetiden. Udover historisk vingesus kan besøgende opleve det unikke natur- og dyreliv omkring Tissø og Halleby Å. Tirs sø, Tissø ligger gemt inde i landet godt beskyttet fra Storebæltskysten.

Entré
Gratis

I forbindelse med Vikingefestivalen fra 15. til 23. juli opkræves entré af kr. 110 for voksne og kr. 30 for børn under 18 år.

Trelleborg er beliggende ca. 20 minutters kørsel fra Kragerup Gods.

Åbningstider 
1. april til 31. maj
10-16

1. juni til 31. august
10-17

1. september til 31. oktober
10-16

Alle mandage lukket, undtagen i påsken, under festivalen og i efterårsferien.

Bemærk venligst at der er lukket mandag

Send en mail

*Dit navn

*Din e-mail

Dit telefonnummer

*Emne

*Din besked

Tilmeld nyhedsbrev