Karen Coffee

En hyldest til Karen Blixens kaffeeventyr i Afrika

Karen Coffee

Forfatteren Karen Blixen, f. Karen Christenze Dinesen (1885-1962) hører til familien Dinesen. Hendes farfar Adolph Wilhelm Dinesen blev født på Kragerup Gods og var en yngre bror til arvingen Anders Didrich Dinesen af Kragerup. Derfor kom Karen Blixen på Kragerup i sine unge dage for at besøge sin familie.

I 1913 drager Karen til Kenya for at blive gift med Bror Blixen som ”gav” hende den baronessetitel hun drømte om. Med hjælp fra familien i Danmark køber Karen Blixen hendes elskede afrikanske farm ved foden af Ngong Hills udenfor Nairobi. Karen Coffee er navnet på Karen Blixen’s kaffefarm, som fra 1916-1931 producerede kaffe. Der var dog store økonomiske udfordringer at kæmpe med i alle årene; forkerte jordforhold, tørke, sygdom samt krig (1. verdenskrig 1914) som betød importforbud af kaffe i England.

Karen Blixen kæmpede for kaffefarmen og hendes elskede medarbejdere, som var indfødte fra kikuyo stammen, men måtte lukke pga dårlig økonomi i 1931.Karen Blixen var den eneste hvide farmer der kæmpede for hendes medarbejdere og sørgede for at de blev overdraget land hvor de fortsat kunne bo med jord til egen produktion.

I Restaurant Blixen hylder vi derfor Karen Blixens kaffeeventyr i Afrika. Her, 88 år senere, serverer vi nu kenyansk kaffe i hendes ånd.

Kenya kaffe produceres i højlandet af små kaffefarmere som leverer kaffen til kooperativer. Kaffen er en velsmagende Arabica kaffe. Kenya er mange kaffesøstres foretrukne kaffeland, og de bedste bønner herfra er med til at sætte den globale standard. Kaffen dyrkes i god, rød vulkanisk jord og beskæftiger mere end seks millioner mennesker. Kaffen sælges på auktioner i hovedstaden Nairobi.

Den kenyanske kaffe er stemplet fairtrade, som er en international mærkningsordning, der sørger for at bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande får en mere fair indtægt og bedre arbejdsvilkår. Samtidig tages der hensyn til miljøet i produktionen.

Kragerup Gods Logo våbenskjold

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær blandt de første til at få de vigtigste nyheder, skønneste historier og bedste tilbud fra Kragerup Gods. Vi samler alt det bedste et sted, en gang om måneden, så du altid er helt opdateret. Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, accepter du vores privatlivspolitik.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!

X