Select Page

RESTAURANT BLIXEN

Nyd en smagfuld middag lavet med omtanke

Uanset om du besøger vores stemningsfulde Restaurant Blixen til frokost eller middag, forkæles du med mad i særklasse produceret af de bedste råvarer – med kort rejse fra jord til bord.

Kontakt os på info@kragerup.dk eller 5826 1250 for at booke bord.

Blixens frokostkort

Lørdag & søndag fra kl. 12.00

Blixens menukort

Mandag til lørdag fra kl. 18.00

Kragerups Signatur kagebord

Kragerups signaturkager

Nyd Kragerups signaturkager bagt med kærlighed af godskokkene.

Sophies Kringle med mandler og perlesukker
Madeleine med lemon curd og blomsterstøv
Fyldt crustade med mørk chokolade m. muskatnød og friske bær

________

Kr. 155 med kaffe og the
Serveres mandag til lørdag kl. 15 – 16.30 & søndag 12 – 15

 

Åbningstider

25. marts – 30. juni
Frokost: lørdag – søndag kl. 12.00
Aften: mandag – lørdag kl. 18.00 – 23.00

1. juli – 11. august
Frokost: mandag – søndag kl. 12.00
Aften: mandag – søndag kl. 18.00 – 23.00

12. august – 18. december
Frokost: lørdag – søndag kl. 12.00
Aften: mandag – lørdag kl. 18.00 – 23.00

Køkkenet lukker kl. 14 for frokost.
Seneste seating for en 5-retters middag
er kl. 19.
Der tages forbehold for, at restauranten kan være lukket grundet større selskaber.
Kontakt os gerne for at sikre dig et bord på tlf. 5826 1250 eller info@kragerup.dk.

Klassisk køkken med franske traditioner og personligt præg

Nyd en skøn middag i den hyggelige Restaurant Blixen, hvor vi byder på mad i særklasse inspireret af det klassiske køkken med franske traditioner. Vores retter er produceret med omsorg, og vi er inspireret af at få ekstremt meget smag ud af enkelte råvarer. Friskhed, høj kvalitet og den korte distance fra jord til bord er signatur for restauranten. Vi benytter årstidens friske råvarer, herunder det bedste kød, fisk og skaldyr, og fra godsets egen have byder vi på sæsonens urter, spiselige blomster samt frugt, og bær.

Signatur & egen avl

På Kragerup Gods har landbruget indtil 2019 været dyrket 100% konventionelt men pga. efterspørgslen på økologiske og danske fødevarer og ikke mindst plantebaseret proteinkilder af den bedste danske kvalitet, har vi omlagt 100 ha til økologi, hvor vi dyrker de første danske og økologiske kikærter samt grønne linser – til glæde for vores mange gæster.

Køkkenet på Kragerup Gods afspejler de smukke naturskønne områder, som omkranser godset og bruges som forrådskammer i køkkenet. Vi dyrker jordskokker samt har egen frugthave med kirsebær, æbler, pærer, blommer, brombær og valnødder. Vores urtehave byder på stort udvalg af friske krydderurter og især vores mange smukke og spiselige blomster er signatur for restauranten.

Vi elsker at søge inspiration, og i eget godsarkiv finder familien Dinesen i 2018 Sophies gamle kogebog fra 1829 skrevet med blæk og gotiske bogstaver. Godskokkene har efterfølgende genskabt flere af retterne, som er udgivet i en lille kogebog, og dernæst blev den søde klassiske kringle en smule nyfortolket og er nu en fast del af vores signatur kagebord.

Kragerup har også en mindre besætning af højlandskvæg, som går ude hele året. Kødet fra kvæget er dejlig mørt og bliver bl.a. brugt til bøffer og spegepølser.

Urejst mad & bæredygtighed

Vi er vilde med begrebet ’urejst mad’, som er et udtryk for mad der har været på den korteste rejse, inden den ender på tallerkenen. En fantastisk trend, som vi håber du også vil være del af og som vi hver dag står på mål for. Vi mener nemlig, at et godt køkken anno 2024 bør have et klart fokus på bæredygtighed, økologi og madspild samt at inkorporere mere grønt og flere proteinafgrøder, dog uden at gå på kompromis med smagen. For at rejsen mod dette bliver en succes, skal adfærdsændringen være båret af velsmag og forståelse af hvad, som skaber den bedste måltidsoplevelse.

Historien bag Restaurant Blixen

Køkkenet på Kragerup Gods er drevet af passion for at lave den lækreste mad, som de smukke rammer og historien på stedet forpligter os til. Alle gæster skal møde servicemindede og passionerede kokke og tjenere, som brænder for godt værtskab og at give gæsterne den bedste oplevelse.

Det gamle godskøkken fra 1800-tallet er i dag en del af Restaurant Blixen. Her står det gamle brændekomfur med ringe og gamle kobbergryder, hvor husholderske Petrine stod og lavede mad, med en cerut i munden i alle hendes vågne timer. Her er adskillige gryderetter, stege og frisk brød blevet kreeret gennem årene.

Vi elsker at hylde Karen Blixen, som restauranten er opkaldt efter. Den danske forfatter Karen Blixen hører nemlig til historien, idet hun er født Dinesen. Hun besøgte i sine unge dage Kragerup, hvor hendes farfar Adolph Vilhelm Dinesen blev født. Karen Blixen var på mange måder en livsnyder uden lige, forud for sin tid når det kom til hendes syn på mad og anså endda mad som en kunstart – og i hele hendes forfatterskab ‘drysser’ hun sin viden om mad og kærlighed til vin ud over hendes litteratur.

4_5_stars Den fineste tilberedte stykke kalvemørbred, så mørt og lækkert. Laksen til forret var intet mindre. Det smagte af mere og anretningen ligeså gennemført. Frokosten dagen derpå. Vi prøvede burgeren og tataren. Bedste burger vi har fået, oksefilet ligeså mør som mørbraden. Tataren frisk og lækker. Alle råvarer var friske. Super venlig betjening. Helt klart en besøg værd!!

thumb_01_60_60Mie H

Se på TripAdvisor

 

4_5_stars En restaurant i særklasse! Veltilberedt og med omtanke for årstidens lokale frugt og grønt. Vinene er nøje udvalgt til retterne og alt serveres af et sødt og imødekommende personale.

thumb_01_60_60Krissy W

Se på TripAdvisor

 

4_5_stars Vi fik en lækker 2 retters menu, som var inkluderet i vores ophold. Tjenerne var meget venlige og vi følte os meget velkomne.

thumb_01_60_60Doersa

Se på TripAdvisor

 

4_5_stars Hellefisk rilette med estragon cream og friske urter - en ekstraordinær smagsoplevelse som videreføres igennem resten af dagens 3 retters menu.

thumb_01_60_60Madspapa

Se på TripAdvisor

 

Søg
Generic filters

You have Successfully Subscribed!

Vind en middag for 2

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencen om en middag for 2 i Restaurant Blixen

Hvad er du interesseret i - sæt kryds i flere

GDPR & cookies

Tak for din tilmelding. Husk at bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, vi har sendt dig. Vi gør opmærksom på, at denne kan havne i spam.

X