RESTAURANT BLIXEN
Nyd en smagfuld middag lavet med omtanke
Uanset om du besøger vores stemningsfulde Restaurant Blixen til frokost eller middag, forkæles du med mad i særklasse produceret af de bedste råvarer – med kort rejse fra jord til bord.
Kontakt os på info@kragerup.dk eller 5826 1250 for at booke bord.
..
Blixens frokostkort
Lørdag kl. 12.00-14.00
Blixens menukort
Mandag til lørdag fra kl. 18.00
Åbningstider
1. september – 30. november
Frokost: Lørdag kl. 12 – 14
Aften: Mandag – lørdag kl. 18 – 23
Søndag den 15. oktober
Frokost: kl. 12 – 14
Aften: kl. 18 – 23
1. december – 19. december
Frokost: Lørdag – søndag kl. 12 – 14
Aften: Tirsdag – lørdag kl. 18 – 23
Seneste seating for en 5-retters middag er kl. 18.30.
Der tages forbehold for, at restauranten kan være lukket grundet større selskaber.
Kontakt os gerne for at sikre dig et bord på tlf. 5826 1250 eller info@kragerup.dk.
Klassisk køkken med et ny nordisk og personligt præg
Nyd en skøn middag i den hyggelige Restaurant Blixen, hvor vi byder på mad i særklasse inspireret af det klassiske køkken men med et ny nordisk tvist. Vores retter er produceret med omsorg, og vi er inspireret af at få ekstremt meget smag ud af enkelte råvarer. Friskhed, høj kvalitet og den korte distance fra jord til bord er signatur for restauranten. Vi benytter årstidens friske råvarer, herunder det bedste kød, fisk og skaldyr, og fra godsets egen have byder vi på sæsonens urter, spiselige blomster samt frugt, og bær.
Signatur & egen avl
På Kragerup Gods har landbruget indtil 2019 været dyrket 100% konventionelt men pga. efterspørgslen på økologiske og danske fødevarer og ikke mindst plantebaseret proteinkilder af den bedste danske kvalitet, har vi omlagt 100 ha til økologi, hvor vi dyrker de første danske og økologiske kikærter samt grønne linser – til glæde for vores mange gæster.
Køkkenet på Kragerup Gods afspejler de smukke naturskønne områder, som omkranser godset og bruges som forrådskammer i køkkenet. Vi dyrker jordskokker samt har egen frugthave med kirsebær, æbler, pærer, blommer, brombær og valnødder. Vores urtehave byder på stort udvalg af friske krydderurter og især vores mange smukke og spiselige blomster er signatur for restauranten.
Vi elsker at søge inspiration, og i eget godsarkiv finder familien Dinesen i 2018 Sophies gamle kogebog fra 1829 skrevet med blæk og gotiske bogstaver. Godskokkene har efterfølgende genskabt flere af retterne, som er udgivet i en lille kogebog, og dernæst blev den søde klassiske kringle en smule nyfortolket og er nu en fast del af vores signatur kagebord.
Kragerup har også en mindre besætning af højlandskvæg, som går ude hele året. Kødet fra kvæget er dejlig mørt og bliver bl.a. brugt til bøffer og spegepølser.
Urejst mad & bæredygtighed
Vi er vilde med begrebet ’urejst mad’, som er et udtryk for mad der har været på den korteste rejse, inden den ender på tallerkenen. En fantastisk trend, som vi håber du også vil være del af og som vi hver dag står på mål for. Vi mener nemlig, at et godt køkken anno 2023 bør have et klart fokus på bæredygtighed, økologi og madspild samt at inkorporere mere grønt og flere proteinafgrøder, dog uden at gå på kompromis med smagen. For at rejsen mod dette bliver en succes, skal adfærdsændringen være båret af velsmag og forståelse af hvad, som skaber den bedste måltidsoplevelse.
Historien bag Restaurant Blixen
Køkkenet på Kragerup Gods er drevet af passion for at lave den lækreste mad, som de smukke rammer og historien på stedet forpligter os til. Alle gæster skal møde servicemindede og passionerede kokke og tjenere, som brænder for godt værtskab og at give gæsterne den bedste oplevelse.
Det gamle godskøkken fra 1800-tallet er i dag en del af Restaurant Blixen. Her står det gamle brændekomfur med ringe og gamle kobbergryder, hvor husholderske Petrine stod og lavede mad, med en cerut i munden i alle hendes vågne timer. Her er adskillige gryderetter, stege og frisk brød blevet kreeret gennem årene.
Vi elsker at hylde Karen Blixen, som restauranten er opkaldt efter. Den danske forfatter Karen Blixen hører nemlig til historien, idet hun er født Dinesen og besøgte i sine unge dage Kragerup, som hendes farfar Adolph Vilhelm Dinesen ejede. Karen Blixen var på mange måder en livsnyder uden lige, forud for sin tid når det kom til hendes syn på mad og anså endda mad som en kunstart – og i hele hendes forfatterskab ‘drysser’ hun sin viden om mad og kærlighed til vin ud over hendes litteratur.
Den fineste tilberedte stykke kalvemørbred, så mørt og lækkert. Laksen til forret var intet mindre. Det smagte af mere og anretningen ligeså gennemført. Frokosten dagen derpå. Vi prøvede burgeren og tataren. Bedste burger vi har fået, oksefilet ligeså mør som mørbraden. Tataren frisk og lækker. Alle råvarer var friske. Super venlig betjening. Helt klart en besøg værd!!
En restaurant i særklasse! Veltilberedt og med omtanke for årstidens lokale frugt og grønt. Vinene er nøje udvalgt til retterne og alt serveres af et sødt og imødekommende personale.
Vi fik en lækker 2 retters menu, som var inkluderet i vores ophold. Tjenerne var meget venlige og vi følte os meget velkomne.
Hellefisk rilette med estragon cream og friske urter - en ekstraordinær smagsoplevelse som videreføres igennem resten af dagens 3 retters menu.
Cremant & Champagne
Vi har sammensat et nutidigt udvalg af kvalitetsvine i samarbejde med en af landets fremmeste vinimportører nemlig
Vinslottet A/S. Efter mange koncentrerede vinsmagninger i Vinslottets kældre, har vi sammensat et sortiment af vine fra små og mellemstore vinproducenter fra hele verden. Vinproducenterne har samme holdning til kvalitet og bæredygtighed som kendetegner levereglerne på Kragerup Gods.
Hide me!
Hide this
Se vores champagne
Hvidvine
På nedenstående vinkort, kan I se vores udvalg af hvidvine.
Hide me!
Se vores hvidvine
Rødvine
På nedenstående vinkort, kan I se vores udvalg af Rødvine.
Hide me!
Se vores rødvine
Rosévin
På nedenstående vinkort, kan I se vores udvalg af rosévine.
Hide me!
Se vores Rosévine
Dessertvine
På nedenstående vinkort, kan I se vores udvalg af dessertvine.
Hide me!
Se vores dessertvin
Drinks
Vi gør opmærksom på, at vi også tilbyder drinks uden alkohol.
Hide me!
Se vores drinks
Besøg Kragerup Gods og oplev naturen og historien. Ring eller skriv en mail, så hjælper jeg dig gerne med at booke din oplevelse.
Receptionschef
Sabina Thorup
