Dansk mad med franske traditioner
Med smag for sæsonens lokale råvarer
Opkaldt efter den danske forfatter
Klassisk køkken med franske traditioner & personligt præg
Nyd en skøn middag i den hyggelige Restaurant Blixen, hvor vi byder på mad i særklasse inspireret af det klassiske, danske køkken med franske traditioner. Vores retter er produceret med omsorg, og vi sigter efter at få den gode smag frem i hver enkel råvare. Friskhed, høj kvalitet og den korte distance fra jord til bord er signatur for restauranten. Vi benytter årstidens friske råvarer herunder det bedste kød, fisk og skaldyr samt ingredienser fra godsets egen have, der byder på sæsonens urter, spiselige blomster samt frugt og bær.
Regitze Dinesen, godsejer og 9. generation
Vi er vilde med begrebet urejst mad, som er et udtryk for mad, der har været på den korteste rejse, inden den ender på tallerkenen. Vi mener nemlig, at et godt køkken i dag bør have fokus på bæredygtighed, økologi og madspild samt inkorporere mere grønt og flere proteinafgrøder – uden at gå på kompromis med smagen.
Besøg Kragerup Gods – oplev naturen og historien. Kontakt os, så hjælper jeg dig gerne med at booke din oplevelse.
Sabina Thorup, Receptionschef
info@kragerup.dk / (+45) 58 26 12 50
Lad os stå for jeres næste vinsmagning
Vi har sammensat et nutidigt udvalg af kvalitetsvine i samarbejde med vinimportør: Vinslottet A/S. Efter mange koncentrerede vinsmagninger i Vinslottets kældre, har vi sammensat et sortiment af vine fra små og mellemstore vinproducenter fra hele verden. Vinproducenterne har samme holdning til kvalitet og bæredygtighed som kendetegner Restaurant Blixen på Kragerup Gods.
Opkaldt efter den danske forfatter
Historien bag navnet
Når du ankommer til stemningsfyldte og intime Restaurant Blixen er inspirationen tydelig. Det gamle godskøkken med bevaret brændekomfur og kobbergryder har i hundredvis af år været godsets hjerte. I dag er restauranten udsmykket med familiens afrikanske fund, og væggene prydes med portrætmalerier af netop inspirationskilden til restauranten: Karen Blixen. Vores hyggelige spisested hylder den danske forfatter, der hører til stedets historie idet hun er født Dinesen og i sine unge dage besøgte sine slægtninge på Kragerup Gods. Karen Blixen var på mange måder en livsnyder, der satte krydderi på tilværelsen gennem udsøgte madoplevelser.
Hendes forkærlighed for champagne og det franske køkken var tydelig, og hun så mad som en kunstart, hvilket hun også generøst dryssede ud over sine litterære værker.
Denne kærlighed for dekadente smage og kompromisløs kvalitet er hovedinspirationen for Restaurant Blixen, der i dag både tilbyder en velsammensat aftenmenu og frokost a la carte.
Find åbningstider & vigtige praktiske informationer
Se åbningstider
12. august – 18. december
Frokost: lørdag – søndag kl. 12.00
Aften: mandag – lørdag kl. 18.00 – 23.00
Køkkenet lukker kl. 14 for frokost.
Seneste seating for en 5-retters middag er kl. 19.
Der tages forbehold for, at restauranten kan være lukket grundet større selskaber.
FAQ om godset