Select Page

juni, 2022

2022tors30jun6:00 pm9:30 pmLangbordsmiddag i gårdspladsen6:00 pm - 9:30 pm Pris fra: 525

Detaljer

Langbordsmiddag i gårdspladsen

Torsdag den 30. juni kickstarter Kragerup Gods Sorø’s historiefestival med temaet “Fest i gaden” og inviterer jer tilbage i tiden. Tilbage til dengang hvor det fine herskab afholdte fantastiske langbordsmiddage i gårdspladsen med guldaldermad “fra en fjern fortid”.

Denne aften kan du opleve 8 dansere i storslåede empire kjoler fra Holbergs tid. Holdet udbydes i et samarbejde med 1684-1862 Sorø Historie Festival, og de vil give en fornøjelig optræden med spændende koreografi. Nyd hertil en 3-retters middag fra guldalderen og afslutningsvis et fantastisk indslag af operakompagniet “Den lille bitte opera” med klassisk sang og musik fra tidsperioden. Gårdspladsen pyntes til aftenens anledning fint op med langborde, sølvtøj, blomster og stearinlys. Lyt til “Den lille bitte opera” her.

Program:
Kl. 18.00 Velkomstdrink og danseopvisning i urtehaven
Kl. 18.45 3-retters middag ved langborde i gårdspladsen
Kl. 20.45 Operakompagniet “Den lille bitte opera” samt kaffe

Menu:
I 1800-tallets kogebøger fra eget arkiv har vi fundet flere retter, der var udbredte i samtiden, og som sagtens kan nydes i dag, da vi har givet det et lille moderne tvist.

Forret: Fiskesuppe med jomfruhummer, hellefisk samt sommerens sprøde urter
Hovedret: Kyllingefrikassé med nye danske asparges, ærter, godset urter hertil danske kartofler
Dessert: Rabarberpie med let pisket flødeskum

Pris:
Kr. 525,- pr. person

Overnatning fra torsdag til fredag:
Standardværelse 2 personer kr. 1100,-
Superiorværelse 2 personer kr. 1400,-
Deluxeværelse 2 personer kr. 1700,-

I 2018 finder 7. og 8. generation på Kragerup Gods Sophie Dinesens gamle kogebøger fra 1829 i Godsarkivet. Her startede en fantastisk rejse, hvor de gennem mere end 200 håndskrevne opskrifter fik indblik i herregårdskøkkenet – en tid med åbent ildsted i køkkener, stor grad af selvforsyning og hvor overfloden på marker, i haver og stalde blev konserveret til brug året igennem. Kogebøgerne fortæller en ærlig historie om tidens finere madlavning. Guldalderens mest populære retter havde en tæt, blød tekstur og en intens smag og var ofte tidskrævende retter. I Godskøkkenet gik Kragerups kokke i gang med at genskabe og afprøve mange af retterne og sammen med et smagspanel blev de enige om at flere af retterne ”fra en fjern fortid” smagte fortryllende. Det blev oven i købet også til en kogebog med udvalgte opskrifter.

Vi glæder os til at byde jer velkommen i den fine gårdsplads til en uforglemmelig aften. 

Vores afbestillingspolitik er 7 dage forinden arrangementet.

Køb billet her!

Tid

(Torsdag) 6:00 pm - 9:30 pm

Pris fra

525

Søg
Generic filters

You have Successfully Subscribed!

Vind en middag for 2

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencen om en middag for 2 i Restaurant Blixen

Hvad er du interesseret i - sæt kryds i flere

GDPR & cookies

Tak for din tilmelding. Husk at bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, vi har sendt dig. Vi gør opmærksom på, at denne kan havne i spam.

X