august, 2020

2020lør01aug17:3023:59H.C. Andersen aftenVi fortolker H.C. Andersens 70 års fødselsdagsmiddag 17:30 - 23:59 kragerupgaardsvej 33 Pris fra: 1695,-

Detaljer

Kragerup Gods genskaber H.C. Andersens 70års fødselsdag

En eventyrlig aften i H.C. Andersens ånd venter godsets gæster lørdag 1. august

På H.C. Andersens 70 års fødselsdag den 2. april 1875, blev der afholdt en festlig gallamiddag på Højbro Plads 21 i København. Middagen var arrangeret og afholdt af familien Melchior, hvis døtre fantasifuldt havde sammensat menuen ud fra forfatterens eventyrtitler. Således at fødselar og gæster kunne stikke bestikket i delikatesser som ”Suppe på en pølsepind” og ”Fra andegården”. Festligt, fornøjeligt og underholdende har det givetvis været og nu, 145 år senere, bliver fødselsdagsmiddagen genskabt. Hvilket resulterer i en af årets mest eksklusive middage på Kragerup Gods.

Fødselsdagsfesten starter 17.30. Hvor H. C. Andersen (alias skuespilleren Torben Iversen) tager imod de festklædte gæster sammen med godsejer Birgitte Dinesen og byder på et glas champagne i de smukke stuer. Fødselar Andersen tager så plads i en behagelig lænestol, hvorfra han sammen med gæsterne vil lytte til et foredrag v/ historiker og forfatter Jens Jørgensen, som ved stort alt om H.C. Andersen og blandt andet har skrevet bogen ”Et Kongeligt Eventyr”. Jens Jørgensen er en blændende historiefortæller – og når han har rundet af, vil H.C Andersen invitere til et smukt pyntet bord i Kornmagasinet, som til aftenen er pyntet op til eventyr.

Så skal der nydes en 9-retters ”eventyrmiddag” med ”noget af flaskehalsen” til lyden af violinisten Elisabeth Dichmann. Under middagen vil fødselar Andersen oplæse uddrag af eventyr tilpasset hver ret naturligvis. Det giver sig selv, at det er en lille smule besværligt at genskabe en fødselsdag, som foregik for 145 år siden, men udfra gamle papirer kendte man menuen eller rettere sagt eventyrtitlerne på de forskellige retter der blev spist, dog ikke de ingredienser de indeholdte. Så Kragerup’s køkkenchef Frank Andersen satte sig sammen med sin kokkeven Claus Valdemar – ’begge med digterkyser under kokkehuerne ’– og nåede blandt andet frem til, at ”Svinedrengen” måtte være ”Flæskesvær med røget salt”.

Resten af den eventyrlige menu kan du læse herunder. Sammen med aftenens komplette program.

PROGRAM:
Kl. 17.30 H.C Andersen byder velkommen
Kl. 1735  Champagne og velkomst ved Godsejer Birgitte Dinesen
Kl. 17.40 Foredrag ved historiker og forfatter Jens Jørgensen
Kl. 18.30 9-retters middag med tilhørende vine

PRISER:
Middag inkl. vin pr. person                                                                                            kr. 1695,-
Overnatning for 2 personer i dobbeltværelse inkl. morgenmad                         kr.    895,-

MENU
Svinedrengen – Flæskesvær med røget salt
Kærestefolkene – Håndpillede rejer på blinis, stenbiderrogn og creme fraiche
Suppe på en pølsepind – Consommé celestine med kørvel og pind
Under piletræet –  Stegte forårssvampe med ramsløg og fynsk rygeost
De vilde svaner – riteret kylling på asparges med mousselineskum og stegte morkler
Hvad man kan hitte på – Gratinerede hjerte-, blå- og kammuslinger
Fra andegården – Kalkunkærlighed, confiteret and, ragout med asparges, majroe og gulerødder
Spørg amagermo ́er – Ost med gulerodskompot ’med farver’
Alt på sin rette plads – Panna cotta, rabarber muffins, syltede grønne jordbær og vaniljecreme

Hertil serveres ’Noget af flaskehalsen’ , udvalgte vine:
–  Det gamle hus
–  Fra Spanien
–  Springfyrene
–  Det er ganske vist
–  Verdens deiligste rose
–  Hun duede ikke
–  Moster
–  Gjemt er ikke glemt

Køb billet her!

Tid

(Lørdag) 17:30 - 23:59

Location

Kragerup Gods

kragerupgaardsvej 33

Pris fra

1695,-

Kragerup Gods Logo våbenskjold

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær blandt de første til at få de vigtigste nyheder, skønneste historier og bedste tilbud fra Kragerup Gods. Vi samler alt det bedste et sted, en gang om måneden, så du altid er helt opdateret. Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, accepter du vores privatlivspolitik.

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!

X