Menu

Det bæredygtige gods

Det bæredygtige gods

Kragerup Gods har fokus på bæredygtighed og gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet. Vi er selvforsynende med el, vand og varme.

Når man driver et hotel som Kragerup Gods, så skal der bruges energi. Dørene går op og i, så vores mange gæster kan bevæge sig rundt på Godset. Lysene brænder i stuerne og på værelserne, og som andre gamle huse, så er isoleringen ikke som de moderne huse der bygges i dag. Ja, der skal bruges en del energi her på Godset!

Bæredygtige projekter på Kragerup Gods

Derfor har vi en hel række bæredygtige projekter, der skal sikre, at vi selv producerer og leverer den nødvendige energi til Godset, så vi ikke belaster miljøet og bruger af ressourcerne – men holder os selvforsynende – i nogle tilfælde producerer, vi endda så meget energi, at vi kan dele ud af den.

Opvarmning

Til opvarmning af Godset og alle værelserne har vi et stort halmfyr, hvor halmen fra vores eget landbrug giver al den varme vi behøver.

Elproduktion

Til at levere strøm til Godset har vi 6 store 3,0 MW Siemens vindmøller, der hvert år producerer ca 50.000.000 KW. Det er strøm nok til Godset samt til mange tusinde husstande her på Vestsjælland. Strømmen sendes til SEAS/NVE, som sender strømmen videre til flere tusinde husstande i vores nabolag.

Vandforsyning

Vi har vores eget vandværk, der giver vand i hanerne – og vand til alle de brusebade, der jo også tages her på hotellet.

Landbrugsproduktion

Vi driver et landbrug på 1046 ha, hvor vi producer forskellige afgrøder der bla. indgår i restauranten. Hertil har vi ca 50 stk skotsk højlandskvæg, samt en produktion af ca 25.000 grise.

Send en mail

*Dit navn

*Din e-mail

Dit telefonnummer

*Emne

*Din besked

Tilmeld nyhedsbrev