Bæredygtighed

På Kragerup Gods værner vi om miljøet og er CO2 neutrale.

Vi går mod en grønnere og mere bæredygtig produktionsform


Co2 neutral


Egne vindmøller, vandværk & halmfyr


Green Key certificeret


Vi allokerer FN’s verdensmål


Bæredygtigt landbrug


PEFC-miljøcertificeret

CO2-neutral

Godsforvalter Olav Ditlevsen fortæller…

”Kragerup Gods er det første CO2 neutrale hotel i Danmark. Det er vi fordi vi har et klimaregnskab, der viser, at vi har et kæmpe overskud på ca. 10.500 ton CO2 om året. Vores landbrug og hotel udleder ca. 2500 ton CO2, vores skov absorberer 480 ton CO2 og vores vindmøllepark, bestående af 6 stk. Siemens 101 møller på hver 3 MW, absorberer 12.500 ton om året. Dette er vi selvfølgelig meget stolte over at kunne kalde os!

Vores vindmøller blev opført i 2012, og producerer halvdelen af Kalundborg Kommunes strøm til private. Derudover er vi selvforsynende med halm til produktion af varme til eget halmfyr, og vandet kommer fra vores eget private vandværk.”

Bæredygtigt landbrug

På Kragerup Gods driver vi landbrug ud fra godt landmandsskab. Det betyder, at vi dyrker afgrøderne efter de bedste og mest effektive metoder, der tager hensyn til miljøet og bæredygtighed.

Vores landbrug består af ca. 1200 ha, som indtil 2019 kun blev dyrket konventionelt. På Kragerup Gods ønsker vi at imødekomme flere grønne afgrøder, hvorfor vi har omlagt 100 ha. til økologisk landbrug. Afgrøderne består af økologiske kikærter og grønne linser og dernæst forsøger vi os hvert år med nye proteinafgrøder. Vores danske økologiske kikærter kan købes i Meny og i Kragerups reception, og indgår i Kragerups køkken. Kragerup Gods er de første i Danmark, der dyrker økologiske kikærter.

“Det er en spændende og lovende produktion i en tid, hvor vi må følge med tidens trends.” – Godsforvalter Olav Ditlevsen.

“Kragerup Gods er det første CO2-neutrale hotel i Danmark med et årligt overskud på ca. 10.500 ton CO2 i vores klimaregnskab.”

Green Key certificeret

logo_UK

Siden 2015 har vi været ‘Green Key’ certificeret. Det betyder, at vi gør en ekstra indsats for miljøet og herunder lever op til en række stramme miljøkrav.

PEFC-Certificeret

Kragerup Gods driver i samarbejde med Hede Danmark 200 ha skov. I 2019 blev vi PEFC – miljøcertificeret, som betyder, at driften foregår på en bæredygtig måde. Skoven består af bøg, eg, rødgran og en del energipoppel, som afsættes gennem Hede Danmark. Certificeret flisproduktion af overskudstræ afsættes til miljøcertificerede kraftvarmeværker.

Alle vores lidt over 80 træer i Go High klatrepark har desuden platforme, der skåner træerne med det nyeste system på markedet.

FN’s verdensmål

I takt med et øget fokus på bæredygtighed og grøn omstilling i virksomheder globalt har FN formuleret 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Virksomheder allokerer derfor i stigende grad ressourcer til at integrere disse mål i virksomhedens strategi. På Kragerup Gods er vi så heldige, at vi allerede er frontløber som Danmarks første CO2 neutrale hotel, og det er vi være stolte af.

Vi arbejder aktivt med:

Verdensmål nr. 3 | Sundhed og trivsel

Verdensmål nr. 6 | Rent vand og sanitet
Vand hentes fra eget vandværk og vi lever op til Green Keys normer for reduktion af vandspild

Verdensmål nr. 7 | Bæredygtig energi
Energiproduktion via egen vindmøllepark som producerer al den strøm, vi bruger – og strøm til ca. 12.000 husstande i Kalundborg Kommune. Opvarmning med halm fra egen mark

Verdensmål nr. 8 | Anstændige jobs og økonomisk vækst

Verdensmål nr. 12 | Ansvarligt forbrug og produktion

JAZZ KONCERT

Nyd swingende jazztoner og en lækker frokostanretning på terrassen torsdag den 28. juli.

Søg
Generic filters

You have Successfully Subscribed!

Vind en middag for 2

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencen om en middag for 2 i Restaurant Blixen

Hvad er du interesseret i - sæt kryds i flere

GDPR & cookies

Tak :) Du er nu tilmeldt!

X