Karen Blixen har en helt særlig forbindelse til Kragerup Gods, da hendes farfar, Adolph Vilhelm Dinesen, blev født her. Som barn og ung besøgte Karen ofte sin familie på godset, og hendes fascination af både mad og vin afspejles tydeligt i hendes forfatterskab. I Restaurant Blixen tager vi hende på ordet, når hun skriver, at “et godt måltid kan gøre os til bedre mennesker“.
På denne jubilæumsaften kan du glæde dig til en helt særlig oplevelse, hvor historien om Karen Blixen møder gastronomi på højt niveau. Jens Jørgensen, en af Danmarks førende Karen Blixen-eksperter, vil fortælle om hendes liv. Kombineret med en menu inspireret af sæsonens bedste råvarer skaber vi en aften, der hylder både Karen Blixen og Restaurant Blixens dedikation til madkunst – på 10. år.
4-retters jubilæumsmenu
Østers blev i Karen Blixens sidste år en favorit og derfor forkæler vi jer denne aften med Gillardeau østers med røget olie, frisk dild og syltet agurk – en frisk og elegant start.
Derudover serverer vi en udsøgt 4-retters middag bestående af
Vesterhavstorsk med cremet blåmuslingemulsion, sprøde radiser og ørredrogn – delikate nuancer fra havet.
Stegt pighvar med knoldselleriterrine en croûte, trøffel, persille og en cremet sauce på Comté – fyldig og aromatisk.
Mørt flap meat med ramsløgsstegt romainesalat, luftig rygeostsiphon, ristede små kartofler med brunet smør og en dyb Bordelaise sauce.
Yoghurt parfait med frisk rabarbersorbet, saltkaramel, sprød yoghurtcrumble og let rabarberconsommé – en frisk og sød afslutning.